Oyun Among Us Nasıl Başarılı Oldu?

18 Gösterim
0

Among us oyunu geçtiğimiz aylarda popülerliği artmış olan ve bu artışın devam ettiği hem mobil hem de bilgisayar destekli bir oyundur. Oyunda en az 4 kişi olmakla beraber 10 kişiye kadar çıkabilen ekipler bir uzay aracında toplanıyor. Odanın kurucusunun isteğine bağlı olarak impostor olarak adlandırılan ve Türkçe anlamı sahtekar olan 1 ya da 2 oyuncu oluyor. Peki, Oyun Among Us Nasıl Başarılı Oldu?

Bu oyuncular dışındaki oyuncular crewmate olarak adlandırılıyor. Crewmate oyuncularının tamamlamaları gereken görevleri bulunuyor ve impostorlar ise bu görevlerin tamamlanmasını engellemeye çalışıyor ve tabi ki de bu işi crewmateleri öldürerek gerçekleştiriyorlar. Oyunda birçok oyun haritası bulunmakta ayrıca sadece impostorların kullanabileceği alt geçitler de vardır.

Impostor oyuncularının diğer oyunculara fark ettirmeden diğer oyuncuları öldürmesi ve görevlerin zamanında tamamlanmamasını sağlaması gerekiyor. Ayrıca impostorların sabotaj adı altında diğer oyuncularda bulunmayan bir özelliğe sahip. Bu özellikle birlikte elektrikleri kesebilir, uzay aracındaki oksijen seviyesini sıkıntıya sokabilir ve motorlara zarar verebilirsiniz.

Her iki oyuncu tarzında da bulunan bir özellik ise ölü bedenleri raporlamadır. Raporlama gerçekleştiği zaman tüm oyuncular otomatik olarak başlangıç noktasına gelir ve impostorların kim olduğunu tartışmaya başlar. Bu tartışmanın sonucunda oylama yapılır ve oy sonucu bir kişi impostor seçilirse uzay gemisinden dışarı atılır ve oyun dışı kalır. Oyun dışı kalan oyuncular oyun haritasının içerisinde hayalet olarak dolaşarak oyunu takip etme şansına sahiptir.

Oyun Among Us Nasıl Başarılı Oldu?

Oyun Among Us Nasıl Başarılı Oldu?

Among Us’ın Başarısının Arkasındaki Sır

Among us oyununun bu kadar popüler hale gelmesinin altında birçok sebep yatmaktadır. Bunlar oyuncu kaynaklı ve ekonomik kaynaklı sebeplerdir.

Oyuncu Kaynaklı Nedenler

Günümüzde inanılmaz grafik özelliklerine sahip online ve hikaye tarzı oyun bulunmakta. Ama bunları her cihazda oynamak imkansız bir durumdadır. Oyuncular arkadaşlarıyla eğleneli vakit geçirebilecekleri bir oyun arayışına giriyorlar ve Among Us oyunculara istedikleri bu şansı altın tepside sunuyor.

10 kişiye kadar oluşturulabilen özel odalar ile sadece arkadaşlarınızla birlikte saatlerce maceranın ve gizemin arasına dalma şansına sahip oluyorsunuz. Sadece oyun içerisindeki mesajlaşma ile yetinmeyip farklı uygulamalar kullanılarak online konuşma sunucularıyla sesli konuşma olanağı bularak oyunu kurtlar sofrasına dönüştürebilirsiniz.

Ekonomik Kaynaklı Nedenler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüksek grafiklere sahip oyunların fiyatları da görüntü kaliteleri gibi yüksek. Zevk için oyun oynayan oyuncuların veremeyeceği paralardan bahsediyoruz. Ama Among Us android platformda ücretsiz, bilgisayara platformunda ise cüzi bir fiyata sahip. Ayrıca Among Us’ın yüksek sistem gereksinimlerine sahip olmaması da bilgisayar ve telefon fiyatları göze alındığında oyunculara bir fırsat daha sunmuş oluyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi*