Fenomen Oyun Valorant Nasıl Oynanır?

Fenomen Oyun Valorant Nasıl Oynanır?

2009 yılında piyasaya çıkardığı League of Legends isimli oyunla akıllarda yer edinmeyi başaran Riot Games’in, birkaç senedir çeşitli projeler geliştirdiği biliniyordu. Riot Games, bu projelerinden biri olan Valorant oyunu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ücretsiz bir oyun olduğu için pek çok oyuncunun ilgisini çeken Valorant, beta sürümünün geçmeyi başardı ve artık kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Valorant Nedir? Nasıl Oynanır?

Valorant, CS:GO ve Overwatch isimli oyunlarla benzerlik gösteren çok oyunculu bir tür FPS oyunu. Valorant oyununda amaç iki devreden oluşan 25 turluk karşılaşmalarda 13 maçı kazanan taraf olmak. Oyunda beşer kişilik iki takım bulunuyor ve takımlar saldıran ve savunan taraf olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Başlangıçta oyuncuların zırh, silah ve yetenek satın alabildiği 30 saniyelik bir bekleme süresinin ardından oyun başlıyor. Saldıran oyuncular ‘spike’ isimli cihazları belli bölgelere yerleştirmeye çalışırken savunan oyuncular ise bunu engellemeye çalışıyor. 25 turluk karşılaşmalarda hangi takım diğerine üstünlük sağlamayı başarırsa oyunu kazanan o oluyor.

Valorant Ücretsiz Ajanlarının Özellikleri

Valorant’ta tüm oyuncular 5 adet ücretsiz ajanla oyuna başlıyor. Diğer ajanlar level atlanıldığı zaman veya parayla alınabiliyor.

Valorant’ta ücretsiz olarak verilen 5 ajan şunlar;

  • Kükürt

Rolü kontrol uzmanı olan Brimstone’un yetenekleri hareket kısıtlama odaklı. Ayrıca ultisi sayesinde de yüksek hasar verebiliyor.

  • Jett

Rolü öncü olan Jett, hareketli mekaniklere sahip ve ultisiyle de rakibi anında öldüren bıçaklar fırlatabiliyor.

  • Anka kuşu

Rolü düellocu olan Phoenix, can çalma yetenekleri ve ultisi sayesinde uzun süre savaşabilen bir ajan. Phoenix ultisiyle öldüğü konumda yeniden doğup savaşa devam edebiliyor.

  • adaçayı

Rolü gözcü olan Sage, ultisi ile takım arkadaşlarını diriltebiliyor. Ayrıca Sage yavaşlatan, iyileştiren ve duvar ören küreler fırlatabiliyor.

  • Uyku

Rolü öncü olan Sova, rakip oyunculara dair görüş elde edilmesini sağlıyor. Ultisiyle de duvarları parçalayan okla rakiplerine hasar vuruyor.

Tüm oyuncuların sahip olduğu bu ajanlar arasından kendinize hitap edeni seçerek oyunlarınızda daha başarılı olabilirsiniz.

Valorant Kilitli Ajanlar

Valorant’ta ücretsiz ajanların yanı sıra 6 adet ajan daha mevcut. Beşinci ve onuncu seviyelerde kilitli olan bu ajanlardan toplam 2 tanesini elde edebiliyorsunuz.

Bu ajanlar ve özellikleri şunlar;

  • ihlali

Rolü öncü olan Breach, yüksek kitle kontrol etkilerine sahip.

  • Deneyin

Rolü düellocu olan Reyna, teke tek karşılaşmalarda yüksek hasarıyla rakibini ezip geçiyor.

  • Cypher

Rolü gözcü olan Cypher, ultisini kullanarak tüm rakip takımın yerini öğrenebiliyor.

  • alâmet

Rolü kontrol uzmanı olan Omen, menzil kısıtlayabiliyor ve pek çok ışınlanma yeteneğiyle oldukça hareketli bir ajan.

  • ışınlar

Rolü düellocu olan Raze adeta bir yıkım makinesi. Bombalarla hasar veren Raze, ulti yeteneğiyle roketatar kullanabiliyor.

  • engerek

Rolü kontrol uzmanı olan Viper, zehirleyici etkilere sahip yetenekleriyle oyunu domine ediyor.

Beşinci ve onuncu seviyelerde yapılacak ajan seçimlerinde dikkatli olmak gerekiyor. Zira diğer ajanları açmak bir hayli zor olacak. Seçiminizi dikkatli bir şekilde yaparak bu listedeki 2 karakteri daha hesabınıza ekleyebiliyor ve oynayabiliyorsunuz.

Valorant Haritaları

Valorant oyununda 4 adet harita bulunuyor. Tüm oyuncuların oynayabildiği bu haritalar şu şekilde sıralanıyor;

  • bağlamak

Bind haritası kurak bir görüntüye sahip ve iki bölgenin olduğu bir harita. Bu haritada oyuncular tek yönlü ışınlayıcılarla rakiplerini kolayca yakalıyor.

  • sığınak

Terk edilmiş bir manastır görünümü olan Haven’da kontrol altına alınması gereken 3 bölge bulunuyor.

  • Bölünmüş

İki dev kule ve iki tane de yükseltici halatın bulunduğu Split haritasında göklerden gelebilecek tehlikelere karşı tetikte bulunmanız gerekiyor.

  • çıkış

Küçük çatışma ve sürtüşmelerin yaşandığı Ascent haritasında 2 adet dev kapı bulunuyor. Bu kapılar kapandığı takdirde kapıların ardına ulaşmak için tek seçenek kapıları havaya uçurmak.

Valorant oyununun haritalarının birbirinden farklı görünümleri ve oyun mekanikleri bulunuyor. Ustalaşmak için haritaların, oyuncular tarafından iyice benimsenmesi gerekiyor. Uzmanlaşarak daha sık oyun kazanan oyuncular, oyundaki kilitli ajanların kilidini açarak ajanlarını arttırabiliyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
  • Kral2018q1 hafta önce
  • Güzel mütütüş hakkında yapılan

    • admin1 hafta önce
    • Yorumunuz için teşekkürler.Bizi takipte kalın

Sıradaki içerik:

Microsoft Flight Simulator’da Olacak Hava Araçları ve Havalimanları

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478