Bütün Valorant Karakterleri, Güçleri ve Özellikleri

Riot Games tarafından geliştirilen FPS oyunu Valorant, oyun severlerle buluştu. Oyunda şu anda 11 karakter bulunuyor olsa da ileride yeni karakterlerin de eklenmesi bekleniyor. Oyunda “ajan ismi verilen birbirinden farklı 11 karakter bulunuyor. Her bir karakterin münferit birer kişilikleri ve yetenekleri var.

Taktiksel nişancılık oyunlarında nişan alma ne kadar kıymetliyse Valorant’ta da seçtiğiniz ajanın yeteneklerini bilerek oynamanız da tıpkı formda değerli. Seçtiğiniz ajanın güçlerine ve özelliklerine hakim olursanız kazanmanız kaçınılmaz olacaktır. Bu metnimizde size bütün Valorant karakterleri, güçleri ve özelliklerinden bahsedeceğiz. Volarant hesabı nasıl açılır, öğrenmek için buraya, Valorant karakterleri kullanmak için sitemizden bilgi alabilirsiniz.

Valorant karakterleri:

  • Phoenix
  • Jett
  • Viper
  • Sova
  • Cypher
  • Brimstone
  • Sage
  • Omen
  • Breach
  • Raze
  • Reyna

Phoenix:

Güçlü tarafları: Düşman, Phoenix’in çıkardığı ateşten yerin üzerindeyken hasar görür, Phoenix bu meydanın üzerindeyken düzgünleşme kazanır.

Taktikler: Bucaklardan falsolu flaşlar atarak kaçmaya çalışan rakiplerinizi kör edebilirsiniz. Başkaca Ateşten Duvar’ı nasıl sağa yahut sola bükeceğinizi öğrenmek size hem saldırırken hem de savunma yaparken avantaj sağlayacak.

Yetenekler:

  • Ateşten Duvar: İçinden geçenlerin görüşünü engellerken tıpkı hengamda canlarını azaltan ateşten bir duvar açmanızı sağlar.
  • Falso: Fırlatıldıktan kısa bir vade sonra patlayan bir işaret küresi fırlatır.

Hususî gücü:

  • Yakar Top: Alana temas ettiği anda yahut ufak bir gecikmenin akabinde patlayan ve küçük bir meydanı kaplayan ateş topu fırlatır.

Muhteşem gücü:

  • Yakardöner: Phoenix’in o an bulunduğu konumu işaretler ve bir klonunu oluşturur. Zamanlayıcının vadesi dolunca yahut öldürülürseniz sizi birinci işaretlediğiniz konumda canınız dolmuş bir formda tekrar canlandırır.

Jett:

Güçlü istikametleri: Jett, anlık olarak süratli bir halde konum değiştirebilir. Yetenekleri sayesinde kutuların, duvarların yahut rastgele bir şeyin üzerine süratlice çıkmayı sağlar.

Taktikler: Jett oynarken bütün yeteneklerinizi kombinleyerek oynamanız çok değerli. Rakibinizin sizi görmemesi için “Rüzgar Gibi” ile süratlice ilerleyerek rakibinize saldırdıktan sonra “Duman Bulutu” ile hem rakibinizin görüşünü kısıtlayabilirsiniz hem de açı değiştirerek rakibinizi gafil avlayabilirsiniz.

Yetenekler:

  • Duman Bulutu: Kısa müddetliğine bir duman bulutu yaratır.
  • Hafifle: Havada makul bir mühlet asılı kalmayı sağlar.

Hususî gücü:

  • Rüzgar Üzere: İleri yanlışsız süratlice atılmayı sağlar.

Muhteşem gücü:

  • Keskin Fırtına: Hepsini tıpkı anda yahut teker teker atabileceğiniz 5 bıçak verir. Bıçakla düşmanın başından vurduğunuzda bıçaklar yenilenir.

Viper:

Güçlü cepheleri: Muhteşem gücü sayesinde yarattığı zehir bulutunun hudutları içine giren düşmanlar rahatlıkla görülür. Viper içinde durduğu sürece bu bulutun varlığı devam eder.

Taktikler: Sahip olduğunuz zehir ölçüsüne dikkat edin. “Zehir Perdesi” ve “Zehir Bulutu” birebir anda açık olduğu hengam iki kat daha çokça zehir tüketeceğinden sahip olduğunuz zehir süratli bir halde bitebilir. Çok güç durumda kalmadığınız sürece ikisini tıpkı anda kullanmamaya ihtimam gösterin.

Yetenekler:

  • Asit Havuzu: Tarafa çarptığında parçalanan bir kapsül fırlatır. Oluşturduğu kimyasal sahanın üstünde duran rakiplerinizi yavaşlatır ve hasar almalarını sağlar.
  • Zehir Bulutu: Zehir bombasını fırlattığınızda ortaya çıkan zehir bulutunun içinde duran düşmanlara vakitle hasar verirken görüşlerini kısıtlar.

Hususî gücü:

  • Zehir Perdesi: Bir zehir duvarı oluşturur.

Muhteşem gücü:

  • Viper’ın İni: Geniş bir sahası kaplayan zehir bulutu oluşturur.

Sova:

Güçlü Cihetleri: Gönderdiği drone sayesinde düşmanların konumlarını ortaya çıkaran yeteneklere sahiptir.

Taktikler: Şok Okları ekip arkadaşlarınızı da etkileyebileceğinden yakınlarında fırlatmamaya dikkat edin. Onun yanına oklarınızı saklanan düşmanlarınıza duvardan sektirerek gönderebilirsiniz.

Yetenekler:

  • Şok Oku: Kuvvet patlamaları yayıp düşmana zarar veren ok fırlatır.
  • Baykuş Drone: Düşmanların haritadaki yanını ortaya çıkaran bir drone kullanır.

Hususî gücü:

  • Keşif Oku: Yakındaki düşmanların bölgelerini ortaya çıkaran bir ok atar.

Harika gücü:

  • Avcının Hiddeti: Duvarları delen ve haritayı dolaşan üç güç patlaması ateşler.

Cypher:

Güçlü istikametleri: Tuzakları sayesinde düşmanların görüşünü ve hareketlerini kısıtlar. Harika gücü sayesinde ölen bir düşmanı kullanıp tüm düşmanların tarafını tespit edilebilir.

Taktikler: Yerleştirdiğiniz tuzakları uygun konumlandırmanızda yarar var. Düşman sizin tuzaklarınızı fark etmezse büyük bir avantaj kazanabilirsiniz.

Yetenekler:

  • Bubi Tuzağı: Tuzak yerleştirir. Düşman, tuzağın üzerinden geçtiğinde konumu açığa çıkar ve sınırlı bir vade sonra da sersemler.
  • Siber Kafes: Rakibinin görüşünü kısıtlayan bir kafes açar. Hem rakibi yavaşlatır hem de görüşünü kısıtlar.

Hususî gücü:

  • Zımnî Kamera: Ateşlenen iğne düşmana geldiğinde düşmanın konumunu gösterir.

Üstün gücü:

  • Nöron Hırsızı: Meyyit bir düşmana yaklaşıp fırlattığı şapkası sayesinde hayatta olan düşmanlarının konumunu öğrenilir.

Brimstone:

Güçlü tarafları: Haritada koridorların içi dahil her bölgeye smoke atar. Bu sayede düşmanların görüşünü belli başlı bir müddet kısıtlayabilirsiniz.

Taktikler: Kuvvet İşareti’ni atış suratını arttırmak için kullanabilirsiniz. Gelgelelim konumlandırdığınız bölgeye dikkat edin çünkü sizin ve kadro arkadaşlarınızın dışında düşmanlarınız da bu durumdan faydalanabilir.

Yetenekler:

  • Yakıcı: Noktada yangın çıkaran bir el bombası atar.
  • Kuvvet İşareti: Kuvvet işaretini fırlatarak oluşan çemberin sonuna girdiğinizde atış suratını arttırmayı sağlar.

Şahsi gücü:

  • Dumanlı Hava Meydanı: Haritada makul bir yakınlığa uzun vadeli gaz bulutu atar.

Muhteşem gücü:

  • Uydu Saldırısı: Haritada hedeflenen bir kesime birkaç saniye boyunca hasar verir.

Sage:

Güçlü istikametleri: Kadro arkadaşlarını güzelleştirerek onları hayatta fiyat. Ölen bir ekip arkadaşını yine canlandırır.

Taktikler: Ekibinizle gezmeye dikkat edin. Bir kadro arkadaşınız hasar aldığında onu anında güzelleştirebilir yahut öldüğünde ise geri canlandırabilirsiniz.

Yetenekler:

  • Yavaş Küre: Alana temas ettiğinde patlayarak bir mühlet noktada kalan ve o yerdeki oyuncuları yavaşlatan bir küre atar.
  • Bariyer Küresi: Büyük, geçilmez bir duvar oluşturur.

Hususî gücü:

  • Can Küresi: Sizi yahut bir ekip arkadaşınızı birkaç saniye içinde düzgünleştirir.

Üstün gücü:

  • Diriliş: Ekip arkadaşınızı geri canlandırır.

Omen:

Güçlü cepheleri: Omen haritada ışınlanır ve düşmanlarını beklemediği bir anda kör eder.

Taktikler: Saklı Adım sayesinde karşı ekibe yakalanmadan hareket edebilirsiniz. Ayrıyeten Paranoya sayesinde düşmanınızı kör edebilir ve akabinde ani irtihaline sebep olabilirsiniz.

Yetenekler:

  • Paranoya: Kısa müddetliğine rakibin görüş menzilini kısıtlar.
  • Saklı Adım: Kısa aralı ışınlanma sağlar.

Şahsi gücü:

  • Karanlık Örtü: Görüş kısıtlayan uzun periyodik bir gölge küresi oluşturur.

Üstün gücü:

  • Gölgelerin İçinden: Haritanın rastgele bir mahalline ışınlanmayı sağlar.

Breach:

Güçlü istikametleri: Yetenekleri sayesinde düşmanı rahatlıkla püskürterek kadro arkadaşlarına kolaylık sağlar. Tıpkı hengamda düşmanları sersemletip kör ederek hareketlerini kısıtlar.

Taktikler: Bu ajanın yetenekleri ekibin geri kalanını tamamlayacak halde tasarlandığı için grup arkadaşlarınızla birlikte hareket etmeye dikkat edin.

Yetenekler:

  • Artçı Sarsıntı: Bir duvar yüzeyine ateş ettiğinde o yerdeki düşmanlara büyük bir hasar verir.
  • Gözkamaştıran: Duvarın gerisinde gizlenen düşmanları kör eder.

Kişisel gücü:

  • Fay Hattı: Güçlü bir nokta sarsıntısı yaratır.

Üstün gücü:

  • Zelzele: Yetenek yerinin içerisindeki düşmanları etkileyen büyük bir zelzele yaratır.

Raze:

Güçlü cepheleri: Düşmanların hareketlerini belirleyip saldırır. Ultisinin yeri çok büyüktür.

Taktikler: Koridorlara girmeden evvel bomba atarak koridoru rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Başkaca bombaları düşmanın görüşüne girmeden sektirerek de atabilirsiniz.

Yetenekler:

  • Patlayıcı Çanta: Rakibe hasar vermek, kendinizi zıplatmak için kullanılır.
  • Bombot: Yollanılan robot, düşmanı gördüğü vakit üstüne hakikat süratle ilerler ve bir anda patlar.

Hususî gücü:

  • Renk Tesirli Bomba: Patladıktan sonra kendini birkaç küçük modüle bölüp tekrar patlayan bir bomba fırlatır.

Muhteşem gücü:

  • Nefes Kesen: Temas ettiğinde büyük alan hasarı veren bir roket fırlatır.

Riot Games Reyna:

Güçlü tarafları: Reyna düşmanlarını öldürdüğünde düşen ruh kürelerini kullanır. Bu küreleri kendini düzgünleştirmek, hasar görmekten kaçınmak ve görünmez olmak için kullanabilir. Ultisi sayesinde silahları kuşanma, doldurma ve ateşleme suratı artar ve rakiplerine karşı avantaj sağlar.

Taktikler: Koridorlara girmeden Kem Göz yeteneğiyle havada asılı kalan mor bir göz fırlatıp düşmanlarınızın görüşünü kısıtlayarak rahatlıkla gafil avlayabilirsiniz.

Pasifi:

  • Ruh Hasadı: Reyna’nın öldürdüğü düşmanlar, artlarında 3 saniyeliğine ruh küreleri bırakır.

Yetenekler:

  • Kem Göz: Fırlattığı göze bakan tüm düşmanların görüşünü kısıtlar.
  • Sömür: Ele geçirilen ruh küresini kullanır ve can yeniler.

Şahsi gücü:

  • Azlet: Ruh küresini kullanarak kısa müddetliğine saydamlaşır. İmparatoriçe aktifse birebir hengamda görünmez olur.

Harika gücü:

  • İmparatoriçe: Silahları kuşanma, doldurma ve ateşleme suratını artırır.

Bütün Valorant karakterleri, güçleri ve özelliklerini listelediğimiz içeriğimizi burada noktalıyoruz. Buna misal birçok telefon, oyun, seri ve sinema listesinden haberdar olmak ve kaçırmamak için sitemizi takipte kalmayı unutmayın.

En Güncel Blog Haberlerini Okumak için Tıklayınız.
Riot Games ‘i  Ziyaret Edebilir  Valorant Karakterleri Daha Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki içerik:

PUBG Lite Nasıl Oynanır? PC’ye PUBG Lite Kurulumu

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478